Background
7.12.2020

Arki: Etä­te­ra­pian aika

Pitkästä aikaa olen kirjoittamassa. Tuntuu, että syksy on mennyt nopeasti lähiterapioita tehden, kun niiden pariin pääsin kesäkuun alussa. Nyt pari viikkoa sitten päätin, että palaan etäterapian pariin. Alueen koronatilanne kiihtyi silmän räpäyksessä, joten peruin kaikki tapaamiset ja sovin etäilystä heidän kanssaan, joiden kanssa sen koemme sopivan. Tästä syystä osa onkin nyt tauolla, koska etäterapiaa ei koeta toimivaksi tai sitä on kokeiltu, mutta esimerkiksi keskittyminen ei vain riitä. Toivottavasti ensi vuoden puolella pääsemme taas vauhtiin heidänkin kanssaan ihan lähiterapian merkeissä. Kissat sekä koira ovat päässeet kyllä esittäytymään usealle lapselle terapian lomassa. 


No mitä se etäily on? Se on sitä, että minä täällä kotona olen koneen ääressä jo miettinyt hommat valmiiksi, tehnyt kuvasuunnitelman Papunetin kuvatyökalulla, hakenut nettisivut valmiiksi toivoen samalla, etteivät kissat kovin metelöi.


Toimitan vanhemmalle sähköpostiin linkin käyttäämääni Zoom-palveluun, sekä sitä ennen ohjeet liittyen etäterapiaan. Zoom on helppo käyttää, sekä siellä onnistuu mm. ruudun jako, joka on oman kokemukseni mukaan ehdoton väline. Yksi toinen hyvä väline on tilaamani dokumenttikamera, jonka avulla voin näyttää esim. iPadilta jotain peliä tai kirjaa pöydältä. 


Toisella kertaa kerronkin kokemuksista tämän keinon kautta. Aina oppii, sanotaan. 

profiilikuva-me.jpg

Anna-Maria Koskela

Toimintaterapeuttiyrittäjä Parkano-Kihniö-alueelta. Kirjoitan siitä arjesta, jota työssäni kohtaan. Minulle saa myös ehdottaa kirjoitusten aiheita. 

Sähköpostiosoitteeni on ansku @ toimintaterapiaamiko.fi (välit pois)