Background
4.9.2020

Toi­min­ta­te­ra­pia arjessa: Miten toi­min­ta­te­ra­pi­aan pääsee?

Kerron käytännöstä täältä Parkano-Kihniö-askelilta, miten toimintaterapiaan pääsee. 


Terveydenhoitaja huomaa testiä tehdessään, ettei jokin taito ole ikätasolla, ja tekee suosituksen toimintaterapiasta lääkinnällisen kuntoutuksen työryhmään. Ryhmä kokoontuu n. kerran kuussa, jossa päätetään myös muiden terapioiden maksusitoumuksista. Myös las­ten­tar­han­opet­ta­ja tai opettaja koulusta voi asioida esim. terveydenhoitajan kanssa ja keskustella asiasta tietenkin vanhempien kanssa. Vanhempien suostumus terapiaan on tärkeää. 


Maksusitoumus tulee terapeutille, joka ottaa yhteyttä asiakkaaseen kartoittaen puhelimessa, missä esim. lapsi on hoidossa, tai kuka on luokanopettaja tai onko aikuisella miten menoja viikon mittaan. Jos yhteystietoja opettajalle tai hoitopaikkaan ei ole, pyydetään ne vanhemmalta. Puhelimessa sovitaan mahdollisesta tapaamisesta kotona ja kerrotaan käytännöstä. Itse olen yhteydessä kodin lisäksi mahdolliseen hoitopaikkaan tai opettajaan, josta saan arvokasta tietoa lapsesta. Käyttämäni arviomenetelmä ha­vain­noin­ti­lo­mak­kei­neen tukee tiedon saantia sekä oma laatima lomakkeeni kotiin. Seuraavaksi sovitaan ajat ja tapaamispaikat. Valmistelen arviopaketin ja mietin, mitä pelejä tai muita toimintoja käytän esitietojen sekä puhelimitse saamiani tietojen perusteella haluan havannoida. Toimintaterapeutin yksi tärkeä toimintaväline on näkö, siitä havaitseminen ja edelleen nähdyn analysoiminen. 

profiilikuva-me.jpg

Anna-Maria Koskela

Toimintaterapeuttiyrittäjä Parkano-Kihniö-alueelta. Kirjoitan siitä arjesta, jota työssäni kohtaan. Minulle saa myös ehdottaa kirjoitusten aiheita. 

Sähköpostiosoitteeni on ansku @ toimintaterapiaamiko.fi (välit pois)