Background
21.2.2021

Mo­niam­ma­til­li­suus toi­min­ta­te­ra­peu­tin nä­kö­kul­mas­ta

Olen pohtinut moniammatillista näkökulmaa usein, koska yksin lapsen tai aikuisen tukeminen on haastavaa, ellei jopa mahdotonta. Tärkeä kokonaisuus on lapsen/aikuisen ympäristö, vanhemmat/lähipiiri ja muut kasvattajat koulusta tai hoidosta. Heiltä saatu tieto arjesta on se, mikä kertoo enemmän kuin jos näen kerran viikossa asiakkaan kanssa. Lisäksi heidän tukeminen, ideoiden antaminen ja keskustelut ovat tärkeitä tukitoimia arkeen, joista toivottavasti on hyötyä. 


Tämän lisäksi yhteistyö muiden terapeuttien kanssa on oleellista, jotta voimme tukea asiakasta monesta näkökulmasta, nivoen eri toimia omien harjoitteiden lomaan. Täällä Parkano-Kihniö-alueella on perheneuvola, jossa työskentelevät psykologit ja perheneuvoja, joiden kanssa tulee tehtyä yhteistyötä. Etenkin palaverit antavat hyvän mahdollisuuden jakaa tietoa puolin ja toisin heidän kanssaan, ja täytyy sanoa, että he ovat alansa ammattilaisia. Ennaltaehkäisevä perhetyön sekä sosiaalitoimenkin kanssa on tullut asioitua perheiden näkökulmasta.


Ei sitä turhaan sanota, että yhteistyössä on voimaa! 

profiilikuva-me.jpg

Anna-Maria Koskela

Toimintaterapeuttiyrittäjä Parkano-Kihniö-alueelta. Kirjoitan siitä arjesta, jota työssäni kohtaan. Minulle saa myös ehdottaa kirjoitusten aiheita. 

Sähköpostiosoitteeni on ansku @ toimintaterapiaamiko.fi (välit pois)